Savjetovanje o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi

Ministarstvo znanosti i obrazovanja od 17. studenog 2016. provodi javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Prijedlog je da se promijeni odredba članka 99. stavka 11. koja se odnosi na donošenje pravilnika kojim će se propisati kriteriji prema kojima će učenici s teškoćama ostvarivati pravo na potporu pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika te odredba koja se odnosi na stjecanje licencije za ravnatelje školskih ustanova iz članka 126.a Zakona.

Sindikat administrativno – tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima ima, za sada, nekoliko prijedloga koji se odnose na zaposlenike koji obavljaju administrativno – tehničke poslove u školama i učeničkim domovima (uvjeti za zapošljavanje tajnika, uvođenje voditelja računovodstva u Zakon i uvjeti za njihovo zapošljavanje…), a ovom prilikom pozivamo sve članove Sindikata da se izjasne o svojim prijedlozima. Svoje prijedloge možete nam dostavit na e – mail Sindikata (info@sindikat-atos.com) najkasnije do 30. studenog 2016.

Ukoliko želite možete se uključiti u savjetovanje i izravno putem linka. Kada ste se prijavili (registrirali), komentirate i svoje prijedloge upućujete u sklopu članka 3. („Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u Narodnim novinama.“).

Savjetovanje je otvoreno i traje do 3. prosinca 2016.

Sindikat administrativno - tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima © 2016 Frontier Theme