Sindikat ATOS podržava štrajk prosvjetnih sindikata

Sindikat administrativno – tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima, nakon održanih konzultacija, podržava štrajk prosvjetnih sindikata s ciljem povećanja koeficijenata složenosti poslova za 6 %.

Glavni uvjet podrške je da rast koeficijenata bude jednak za sve te da koeficijenti rastu u jednakom postotku svim zaposlenim u sustavu obrazovanja. Tražimo povećanje koeficijenata administrativno – tehničkom osoblju u odgojno – obrazovnim ustanovama na način da se koeficijenti za sve koji rade u odgojno – obrazovnim ustanovama reguliraju i uvrste u odredbu članka 7. Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.

Koeficijenti složenosti poslova administrativno – tehničkom osoblju posljednji put su mijenjani tijekom 2013. godine kada su nam smanjeni koeficijenti složenosti poslova za 3 %. Naime,  28. veljače 2013. donesena od strane Vlade RH nova Uredba o nazivima radnih mjesta i koeficijenata složenosti poslova u javnim službama (s primjenom od 01. ožujka 2013.) kojom se administrativno – tehničkom osoblju smanjuju koeficijenti složenosti poslova u odnosu na ranije važeću Uredbu o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama (s primjenom do 28. veljače 2013.). Nastavnom osoblju koeficijenti složenosti poslova povećani su u dva navrata (tijekom 2013. i 2014. godine), a administrativnom – tehničkom osoblju smanjeni koeficijenti nikada nisu vraćeni niti povećani!

Ukoliko dođe do daljnjeg ignoriranja naših zahtjeva i nejednakog rasta koeficijenata složenosti poslova, Sindikat ATOS organizirat će samostalno štrajk kojim će tražiti ostvarivanje naših zahtjeva i prava, sukladno ranijim zahtjevima za rast koeficijenata te ćemo tada prvi put pokazati svu važnost administrativno – tehničkog osoblja i da bez nas sustav obrazovanja ne može funkcionirati jednako kao ni bez nastavnog osoblja!

Ovim putem pozivamo sve članove da postupe i prate daljnje upute Sindikata ATOS te ćemo narednih dana odlučiti o načinu i dinamici podrške štrajku.

 

Prijedlog koeficijenata prosvjetnih sindikata

 

Sindikat administrativno - tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima © 2016 Frontier Theme