COVID19, nametanje cjepiva i testiranje zaposlenika

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki. Tako je definiran članak 14. Ustava RH!

Sindikat „ATOS“ ne podržava nametanja odnosno prisilu da se sve osobe, a pogotovo osobe koje su zaposlene u javnim službama moraju cijepiti ili se nakon 4. siječnja 2022. godine testirati o vlastitom trošku.

Dana je preporuka, a ne obveza da se ljudi cijepe te na taj način svatko osobno odgovara za nuspojave cjepiva i ne daj Bože za nuspojave sa smrtnim ishodom.

Ako su cjepiva toliko sigurna, zašto se zakonom ne propiše obvezno cijepljenje kao što je to slučaj sa cjepivima protiv rubeole, dječje paralize itd., odnosno cjepivima koja su u uporabi već desetljećima i klinički su ispitana.

Republika Hrvatska očigledno zna za nuspojave i očigledno ne želi plaćati odštetne zahtjeve zbog mogućih smrtnih ishoda.

Naime, svi zajedno smo svjedoci da je u Nizozemskoj 84,4% stanovništva cijepljeno i da su COVID potvrde u širokoj uporabi, ali se zaraza i dalje širi. Island ima 90% cijepljenog stanovništva i zaraza se širi. Njemačka je uz procijepljenost i COVID potvrde uvela ponovno testiranje i za one koji su cijepljeni jer je utvrđeno da cijepljene osobe prenose COVID-19 i razbolijevaju se bez obzira što su cijepljeni i preboljeli COVID-19.

Kada sumiramo sve navedeno vidimo da cijepljeni mogu zaraziti necijepljene i obratno. Zbog sveg navedenog smatramo i da je ovo uvođenje COVID potvrda u najmanju ruku smiješno iako svima nama koji smo zaposleni u javnom sektoru zasigurno nije ni najmanje smiješno jer to utječe na kvalitetu našeg života.

Razmišljanja smo i da nikome ne bi trebao biti problem testirati se na trošak poslodavca. Isto tako je jasno i da mnoge osobe imaju zdravstvene tegobe i bolesti od leukemije do bolesti krvožilnog sustava te se zbog mogućih nuspojava cjepiva kao što su npr. stvaranje krvnih ugrušaka, alergijske reakcije itd., pojedini zaposlenici javnih službi ne smiju cijepiti.

Također je evidentno da su mnoge osobe već bile u doticaju s COVID-19 te ili nisu bile zaražene ili su bile asimptomatske, odnosno njihov imunološki sustav štiti njihov organizam od virusa. Zašto bi i oni sada morali biti cijepljeni?!

Zbog svih navedenih činjenica i kršenja Ustava RH, Sindikat administrativno-tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima će s radno pravnog stanovišta štiti svoje članove sindikata u budućem razdoblju, ako slučajno dođe do nezakonitog otkazivanja ugovora o radu od strane određenih poslodavaca, što ne bi trebao biti slučaj ako ćemo se svi zajedno voditi zdravim razumom.

Vaš „ATOS“.

 

Sindikat administrativno - tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima © 2016 Frontier Theme