Sastanak u MZO po pitanju aktualnih tema za administrativno – tehničko osoblje

Sutra, 16. veljače 2018., bit će održan sastanak s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na sastanku planiramo izložiti većinu problema s kojima se radnici na administrativno – tehničkim poslovima susreću u svakodnevnom radu.

Glavni problem su smanjeni koeficijenti te smo, s ciljem povrata koeficijenata složenosti poslova, proveli i peticiju na kojoj smo sakupili oko 4400 potpisa zaposlenika u odgojno – obrazovnim ustanovama.

Na sastanku planiramo iznijeti i ostale probleme s kojima se susreće administrativno – tehničko osoblje (problemi oko dobivanja suglasnosti za radna mjesta, prekovremeni rad administrativno – tehničkog osoblja, razlike u propisima između osnovnoškolskog i srednjoškolskog sustava i radnih mjesta koji se odnose na administrativno – tehničko osoblje, napredovanje administrativnog osoblja (tajnika i voditelja računovodstva), problematika oko zaštite na radu i zaštite od požara kada navedene poslove obavlja administrativno – tehničko osoblje i dr. teme).